WBA 2016

WBA 2016

Kategorie: Aktuality

Londýnské medaile pro Konrad
Vratislavickým pivům Konrad se v posledních letech na londýnské degustační soutěži World Beer Awards pravidelně daří prosadit ve velké konkurenci českých, evropských i světových piv. Piva se na této soutěži dělí podle stupňovitosti, barvy, technologického postupu, použitých surovin a podobně do různých kategorií a podskupin.
Nejčerstvější výsledky jsou z konce letošního září. „Mezi světlými ležáky bavorského typu bylo naše pivo Konrad 14% oceněno jako nejlepší vyrobené v ČR.

Konrad 14% je nejsilnější z řady světlých ležáků a osloví především ty, kteří si chtějí na pivu opravdu pochutnat. V tomto pivu je všeho více: alkoholu (6 % obj.), řízu, plnosti,“ vysvětlil Petr Hostaš, sládek pivovaru ve Vratislavicích.
Zlatou medailí ocenili degustátoři Konrada Kapucín v kategorií českých tmavých ležáků. „Konrad Kapucín je velmi oblíbený tmavý ležák a návratem k původnímu názvu Kapucín připomíná, že se tehdejší receptura používá i dnes při výrobě tohoto tmavého piva Konrad. Lahodná chuť laděná směsí českých a barevných sladů s rafinovanou hořkostí potěší nejen po dobrém jídle. 4,4 % obj.alk.,“ pokračoval Hostaš.
V roce 2013 byl na této soutěži prohlášen Konrad 12% jako nejlepší ležák českého typu. O rok později Konrad Eso – náš oblíbený polotmavý ležák byl druhý mezi evropskými tmavými pivy.
V Liberci 3/10/2016 více na facebook

Comments (15)